Вежди Рашидов предостави на театъра в Кърджали 17-местен автобус
Вежди Рашидов предостави на театъра в Кърджали 17-местен автобус / netinfo

            На кратка церемония днес, 13 септември, пред Министерството на културата министър Рашидов предаде ключовете от автобуса на Пламен Панев, директор на кърджалийския театър.

            „С този нов автобус трупата на театъра ще бъде много по-мобилна и ще има прекрасната възможност да зарадва публиката не само в региона на гр. Кърджали, но дори и по-далеч.", каза при връчването на ключовете министър Вежди Рашидов. Той изрази удовлетворение, че театърът в Кърджали има своята публика и не може да се говори за отлив от зрители. „Бях против това да има държавни театри, където българският данъкоплатец плаща заплати, плаща субсидия, а основната работа да им бъде странична дейност с ниска културна стойност. Сега вече тези хора живеят и печелят като артисти", каза още министър Рашидов. Той припомни, че субсидията на театрите зависи от публиката, която имат.     

            „Когато министър Рашидов бе на посещение в Кърджали, аз му предадох няколко желания от името на трупата. Днес вече всички тези желания са изпълнени - имаме нова озвучителна техника, ремонтирахме сградата на театъра, а вече сме и мобилни благодарение на този бус. Смея да твърдя, че този театър никога не е бил в толкова добра форма, както сега. За това искам от мое и от името на всички актьори да благодаря на министър Вежди Рашидов, че спази думата си.", каза Пламен Панев, директор на кърджалийския театър.