Ураганна буря със 120 км/ч вилня в Кърджали
Ураганна буря със 120 км/ч вилня в Кърджали / netinfo
Ураганна буря със скорост на вятъра 120 км/ч вилня в събота вечерта в Кърджали, съобщиха "Гражданска защита".

Само за 20 минути след 20 ч над града са се изсипали 30 литра на квадратен метър, а за последните 12 часа валежите, придружени от градушка, са стигнали до 68,4 литра на квадратен метър. В областта най-големи валежи е имало в Крумовград - 52 литра на квадратен метър.

В областния град от валежите е била залята бензиностанция на булевард "Беломорски". Там повече от 10 часа спасителни екипи са отводнявали с три помпи засегнатия район.

В квартал "Възрожденци" между блокове 61 и 62 от ураганния вятър е бил вдигнат таван на метален гараж, който е паднал и повредил лек автомобил. Има наводнени магазини по старата търговска улица "Републиканска". Екипи на фирмите по чистотата, пожарната и „Гражданска защита” са разчистили над 30 изпочупени дървета в различни части на Кърджали.

От бурята по-слабо са засегнати останалите общини в областта. Без електрозахранване са селата Комунига и Габрово в община Черноочене и село Токачка в община Крумовград. В "Гражданска защита" е подаден сигнал за пропадане на път в участъка между селата Перперек и Кокиче, който в момента се проверява.