Стартира информационна кампания на МРРБ
Стартира информационна кампания на МРРБ / netinfo
Изпълнителна Агенция Програма ФАР към Министерство на регионалното развитие и благоустройство организира информационна кампания по проект “Икономическо развитие на трансграничния регион и увеличаване на потенциала на човешките ресурси” /Грантова схема/. В Кърджали кампанията ще се проведе на 22.07. от 10.30 часа.

Грантовата схема предвижда да предостави подкрепа за подобряване на бизнес услугите, консултирането и информацията за потенциалните възможности за създаване на бизнес партньорства в българо-гръцкия граничен район.

Програмата ще подкрепи проекти, които включват два основни вида дейности. Това са - подкрепа на предприемачески дейности и развитие на човешките ресурси и сътрудничество между образователни и изследователски институции

Изпълнението на схемата за безвъзмездна помощ има за цел да постигне следните специфични резултати: подобрено сътрудничество между организации, подкрепящи бизнеса от двете страни на границата; подобрен стандарт и ефикасност на консултантските и други услуги, предоставяни на компаниите в граничния регион; подобрен достъп до информация и подобни услуги за компаниите в трансграничния регион; подобрени условия за бизнес дейности от двете страни на границата; подобрено ефективно сътрудничество в областта на изследователската и развойната дейност между фирми и изследователски институции; развитие на нови съвместни продукти и др.

Поканата е отворена за всички общини, НПО-та, образователни институции, асоциации на общини, търговско-промишлени палати и др. в областите Кърджали, Хасково, Смолян и Благоевград.

Крайният срок за подаване на предложенията е 20 август 2008 г., 16.00 ч. българско време на адрес: Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Дирекция „Изпълнителна агенция – Програма ФАР”, ул. „Кирил и Методий” 17-19, етаж 5, стая 521, София 1202.