Стачкуващите от „Булфанко” заминават на преговори в Комотини
Стачкуващите от „Булфанко” заминават на преговори в Комотини / netinfo

Представители на синдикатите и стачкуващите в шивашката фирма „Булфанко" ще заминат на преговори в Комотини. За това се договориха областният управител Иванка Таушанова и номархът на гръцката област Родопи-Еврос Георгиос Минопулос.

Протестиращите ще се срещнат с изпълнителния директор на холдинга-майка г-н Маринос Паслидис и с профсъюзния лидер Панделис Магалиос. В контактната група ще има и специалист по трудово-правните въпроси от областна администрация. В телефонен разговор днес Таушанова предупреди Минопулос, че напрежението във фабриката ескалира и оставените без заплати работнички са решени на крайни действия, включително и да отпътуват с автобуси за Комотини. А социалното министерство е дало фирмата на прокурор. Тя бе категорична, че независимо  от нарастващото социално напрежение в цяла Гърция, властите трябва да реагират на кризата в „Булфанко" и да посредничат за връзка със собствениците на фирмата.

Пред Таушанова Минопулос заявил, че законът не му дава правомощия да се намесва в трудово-правни спорове, но ще направи необходимото страните да седнат на масата за преговори. С посредничеството на областния управител на Кърджали стачкуващите и ръководството на холдинга в Комотини щели да уточнят датата на срещата. При възможност, тя ще се състои още този петък.