Антоанета Юрукова - председател на РИК Кърджали
Антоанета Юрукова - председател на РИК Кърджали / netinfo
Масови заменки на членове на СИК в 9-ти избирателен район-Кърджали отчитат от РИК. До този момент  са  заменени над 300 членове от близо 3 900 назначени членове в секционни избирателни комисии в областта.
„За жалост повтаря се ситуацията от изборите за президент, когато близо 70 процента от членовете на СИК бяха заменени. Отново валят замени на членове на СИК. Посочват лични причини. Всеки божи ден ни заливат с промени”, коментира председателят на РИК Антоанета Юрукова. 
По думите й в 9-ти многомандатен район – Кърджали за изборите за парламент на 26 март са регистрирани 19 листи с общо 100 кандидати за народни представители, които ще се "борят" за 5 депутатси места. За тях своя глас имат право да подадат /по предварителни списъци/ 262 752 избиратели.
Това те могат да направят в общо 506 СИК в област Кърджали, от които 13 подвижни и 14 пригодени за хора с увреждания.   Предвидени са и секции в лечебните заведения в Кърджали, Ардино и Момчилград, но те ще бъдат открити в самия изборен ден при наличие на достатъчно пациенти-гласоподаватели.
Към днешна дата 19 са жалбите, постъпили в РИК, 12 от които представляват нарушения на избирателния кодекс, свързани с агитационни материали, поставени на извън определените със заповеди на кмета места.