Пожар изпепели архива на община Крумовград
Пожар изпепели архива на община Крумовград / netinfo

 Пожар изпепели третия етаж на една от административните сгради на община Крумовград вчера. Напълно е унищожен архивът на община Крумовград за 10 години назад, както и ведомостите на бившите служители. Сигналът за произшествието е подаден малко след 15 часа на тел. 112. На мястото на инцидента веднага са пристигнали екипи на пожарното звето в Крумовград, които до 17.30 часа те все още са локализирали огнената стихия. Малко по-късно тук пристигна и областният управител Иванка Таушанова.  

Няма пострадали, но са изгорели 1000 кв. м покривна конструкция, имущество и документация в канцелариите на третия етаж. Днес следователи под ръководството на Окръжна прокуратура извършват оглед.

Въпреки ,че все още няма официална версия за причината за пожара, предполага се, че огънят е тръгнал от запалена цигара. В тази сграда извънредно е работела една от служителките в стопанския отдел, въпреки, че не е имала заповед на кмета за работа в почивния ден. Пред разследващите, служителката обяснила, че и се наложило

да работи в неделя, защото през седмицата била в отпуск. В първите минути на пожара, служителката се е опитала сама да го угаси , и след като не е успяла , потърсила помощ от охраната, сигнализирала тел. 112. Най- вероятната причина за пожара е човешка небрежност . По думи на колеги , жената е била страстен пушач и е възможно да е подпалила кметството с незагасен фас .