/ netinfo
В Централния военен клуб в София вчера се проведе официалната церемонията по награждаване на победителите и отличените в Националния конкурс „Пожарникар на годината“-2017 г.

В раздел „Превенция” е награден младши инспектор Бисер Петров, служител на РС „ПБЗН”-Крумовград, който получи грамота, купа и смартфон за постигнати високи професионални успехи в служебната си работа.

За последните 12 месеца той е провел 24 лекции по пожарна безопасност в училища и детски градини на територията на община Крумовград. Сформирал е и ръководи 5 младежки противопожарни отряда, в които членуват 50 деца на възраст от 12 до 16 години. През летния сезон активно участва и в погасяването на горски пожари.

В рамките на тазгодишната церемония "Пожарникар на годината" бяха продадени детски рисунки, участвали в международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". Бяха закупени 22 рисунки за 1400 лева. Събраните средства ще бъдат използвани за подкрепа на 43 деца на загинали и пострадали служители на ГД „ПБЗН”.