Клетва положиха новоизбраните 41 общински съветници и кметове на кметства в общината
Новоизбраният на местните избори на 29 октомври кмет на община Кърджали Ерол Мюмюн положи клетва, с което встъпва в длъжност.

Това се случи на първото заседание на новоизбрания Общински съвет. То бе открито от областния управител Никола Чанев и водено от най-възрастния избран общински съветник.

По традиция новоизбраният кмет получи кметската огърлица и символичния ключ на Кърджали от досегашния кмет доц. д-р Хасан Азис.

Равносметката след балотажа: Какво е разпределението на партиите в големите градове

„Бих искал да кажа, че да си кмет на Кърджали е едно предизвикателство. Да бъдеш кмет на всички кърджалийци е повече от това да бъдеш кмет само на една община. Кметът на Кърджали отдавна е прекрачил географските граници на нашата родина със своето послание - за толерантност и заедност“, каза пред присъстващите в залата доц. д-р Хасан Азис.

Още с подписването на клетвения лист, Ерол Мюмюн начерта първите си действия като кмет. „Това, което предстои още от утре е много сериозна работа, с която ще се заемем много отговорно и с пълна сила.

Преда нас стоят редица задачи  -да направим обстоен анализ на политиките на община Кърджали във всяка една сфера. Наред с това ще начертаем и плановете за развитие на общината в краткосрочен и дългосрочен план.

Мюмюн: С Ахмед Доган си говорихме как Кърджали да стане още по-добър град за живеене

Това са предизвикателства, с които ние заедно можем и ще се справим в името на развитието и успеха на община Кърджали“, каза Ерол Мюмюн. Освен кметът на община Кърджали, клетва положиха новоизбраните 41 общински съветници и кметове на кметства в общината.

За председател на Общински съвет бяха предложени трима - Мухаррем Мухаррем от ДПС, Даниела Петрова от „Възраждане“ и Гроздан Колев от ГЕРБ. С 27 гласа, новият председател на местния орган е Мухаррем Мухаррем.

Сред гостите на заседанието са бивши кметове на Кърджали, кметове от съседни общини, почетни граждани.
Валентина Добринчева, БТА