Фирмата строител подари на храма икона с метален обков на Казанската Света Богородица.
Фирмата строител подари на храма икона с метален обков на Казанската Света Богородица. / Павел Тенчев
Новият параклис „Всех Святих” бе осветен над курортното селище Главатарци край Кърджали. Това стана днес на връх християнския празник на всички светии, чието име носи храма. Той е  издигнат до 10-метровия метален кръст, поставен от представители на инициативен комитет преди повече от 2 години.
В издигането на храма са участвали и християни, и мюсюлмани, изтъкна в думите си пред присъстващите на тържеството председателят на Инициативния комитет Георги Башков, който изказа благодарност към всички дарители и строители.
Параклисът бе осветен чрез литургия и водосвет, отслужени от енорийският свещеник Николай Величков и свещеника от Бургас отец Емилиян. Десетки жители на селото, собственици на хотели и къщи за гости, сред които и инициаторите за издигането на храма, участваха в събитието.
Съсобственикът на фирмата построила храма, Маргарита Косева го дари с икона на Казанската Света Богородица с метален обков, донесена от Русия специално за параклиса „Всех Святих” край Главатарци.
Тържеството продължи с раздаване на курбан за здраве като бе положено началото на селищен празник на Главатарци, кой всяка година ще се отбелязва на 3 юни.