Наше дете с втора награда от ДАМС
Наше дете с втора награда от ДАМС / netinfo
Младежта на България активно се включи в провеждането на Третата европейска младежка седмица. През тази година инициативата премина под мотото „Социално включване и разнообразие на младите хора в Европа”. Основната й цел бе да представи програмата на ЕС „Младежта в действие” 2007-2013 г. и европейската младежка политика, като постави акцент върху диалога между политиците и младите хора.

В България Третата европейска младежка седмица се проведе с подкрепата на Държавната агенция за младежта и спорта и бе отбелязана с поредица от инициативи и прояви в цялата страна.

В община Кърджали младежите дискутираха Ревизираната Европейска харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите. Те проведоха работни срещи, на които обсъдиха възможности за сътрудничество както между самите тях, така и с местната власт. Тийнейджърите взеха участие в обявения от ДАМС национален конкурс за есе на тема „Европа – традиции и многообразие”, в който Самир Севдалинов на 16 години от гр. Джебел, спечели втора награда.