Маскирани непълнолетни обраха оборота на магазин в Кърджали
Маскирани непълнолетни обраха оборота на магазин в Кърджали / netinfo

Маскирани извършители на въоръжен грабеж са разкрити тази нощ "по горещи следи" от криминалисти на РУП-Кърджали. Сигналът, че магазинерка на търговски обект в кърджалийския кв."Възрожденци" е била нападната от двама мъже, маскирани с качулки, които я заплашили с пистолет и прибрали оборота от касата в размер на 528 лв., е подаден в 22 часа снощи.

Незабавно са били организирани заградителни и издирвателни действия, при които  около 1 часа пред дома му е задържан единият от извършителите - 17-годишен от Кърджали. У него са били открити и иззети маска и ръкавици. Тази сутрин около 6 часа в жилището му е задържан и вторият извършител - също 17-годишен.

Криминалистите от РУП-Кърджали са открили и иззели пластмасов пистолет, който нападателите са използвали при грабежа. Той бил изхвърлен недалеч от ограбения търговски обект. Иззети са и по-голяма част от парите. Двамата ученици са задържани в полицейското управление. Работата по случая продължава.

Други двама 14-годишни са в полицейското управление също за извършен грабеж около 17 часа в кв."Възрожденци" в Кърджали. Непълнолетните заплашили свой връстник и му отнели 20 лв.