Кърджалиец трети в национално състезание по компютърни мрежи
Кърджалиец трети в национално състезание по компютърни мрежи / netinfo

Динчер Дауд от СОУ „Отец Паисий" в  Кърджали зае трето място в Националното състезание по компютърни мрежи, чиито финален кръг се проведе в София. Кърджалиецът Георги Чолаков от СОУ «П.Р. Славейков» се нареди 8-ми сред 15-те финалисти.За втора поредна година Павел Стефанов от Софийската математическа гимназия  стана победител, а втори се класира Иван Арабаджиев, също от СМГ.

Над 120 ученика от 8-и до 12-и клас премериха знания и умения в областта на комуникациите и мрежите по време на състезанието. Наградите бяха връчени на официална церемония във Факултета по математика и информатика на СУ. Състезанието се организира за четвърта поредна година от Министерството на образованието и науката , Факултета по Математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски" и Българската асоциация на мрежовите академии.

През първия състезателен ден всички участници решаваха теоретичен тест, а първите 15 преминаха в следващия кръг от състезанието, в който финалистите трябваше да открият и отстранят проблем в примерна мрежа. Задачите за теоретичния тест и практическия казус бяха подготвени от специалистите на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски", където се проведоха и двата кръга на състезанието.