Кметът на Кърджали Хасан Азис
Кметът на Кърджали Хасан Азис / netinfo
Кметът на Кърджали Инж.Хасан Азис изпрати съболезнователни писма до посланика на Русия и кмета на гр.Владимир във връзка с терористичния акт в Санкт Петърбург.
„Позволете ми от мое име и от името на жителите на община Кърджали да поднеса съболезнования на членовете на семействата и близките на загиналите по време на взривовете в Санкт Петербург на 03.04.2017г. и да изразя нашата солидарност и подкрепа”, се казва в съболезнователния адрес на кърджалийския градоначалник до Н.Пр. г-н Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Русия в гр.София. В писмото се осъжда терористичния акт, отнел живота на невинни руски граждани.
Инж.Азис изпрати съболезнователно писмо и до кмета на побратимената руска община Владимир г-жа Олга Деева. „ Присъединявам се, заедно с жителите на община Кърджали, към мъката на семействата на жертвите и на руския народ! В такива тежки моменти трудно се намират думи, за да се изрази чувството за съпричастност към болката на близките, но дано намерят сили да преодолеят мъката от загубата“, се посочва в писмото.