Хасан Азис: Няма как и защо Кърджали да върне 4,6 млн. лева
Хасан Азис: Няма как и защо Кърджали да върне 4,6 млн. лева / netinfo

Няма как и няма защо община Кърджали да върне 4,6 млн. лв. отпуснати за строителството на Пазара на производителите в града, защото е спазила всички процедури, в резултат на което се е получило финансирането от Агенция САПАРД, каза кметът Хасан Азис по повод призива на народната представителка Цвета Караянчева да върне парите, защото според нея били от държавния бюджет, а не от САПАРД. Според кърджалийския градоначалник това искане показвало непознаване на процедурата за финансиране на европейски проекти от страна на депутатката от ГЕРБ.

„Караянчева проявява мнима загриженост, в резултат на която в Кърджали се спират проекти, които са в изключителен интерес на гражданите или се отлагат неопределено във времето", подчерта Азис. По думите му било сбъркано и разбирането за функциите на народния представител, който вместо да работи за интересите на хората, които са го избрали, прави неща в техен ущърб, спирайки проекти, които хората очакват.

Днес кметът на Кърджали Хасан Азис рестартира строителството на Базара за промишлени стоки, което бе стопирано преди 5 месеца заради проверки на РДНСК и Агенция САПАРД. Обектът се явява продължение на Пазара на производителите в града край Водното огледало и е разположен на площ от 911 кв.м. 54 павилиона ще бъдат разположени на това място, а общата стойност на проекта е 465 000 лв.

Три курбана бяха наречени за хаир повече строителството да не спира - един от общината, един от Пазара на производителите и един от собствениците. Месото от жертвените животни е предназначено за Дома за медико-социални грижи за деца, Дома за стари хора и джамийското настоятелство в Кърджали.