Готвят бунт срещу кмета на Кърджали за разбита улица, той разпореди проверка
Готвят бунт срещу кмета на Кърджали за разбита улица, той разпореди проверка / netinfo

 Протест срещу кмета инж. Хасан Азис готвят жители на кв. „Възрожденци", живеещи на ул. „Ангел Кънчев", представляваща продължение на моста „Пасарелката". Всъщност тази 300-метрова отсечка, свързваща пазара с половин квартал, трудно може да се нарече улица. По-малката част от нея има някакво асфалтово покритие, останало от бившия път до оранжериите, съществуващи до 1990 година. Останалата част е черен път, осеян с дупки, който когато е дъждовно се наводнява, когато е сухо - прахта полепва навсякъде, а през зимата става ледена парзалка, по която трудно може да мине човек. 

Две жалби - едната от 2010-а, другата от 2012 са заведени в общинската администрация с копие до областния управител. И на двете няма никакъв писмен отговор от страна на кмета. Жалбите са подкрепени с подписка, под която са се подписали над 300 човека.

Научавайки за намеренията на жителите на Възрожденци, днес кметът Хасан Азис се ангажира да разпореди проверка по случая на ресорния си заместник по строителството Васил бобеков, както и лично да посети и се срещне с недоволните от ул. „Ангел Кънчев".

Жалващите обмислят и формите на законов протест, тъй като както се изрази един от тях „срокът за реакция от страна на кмета вече е вчера". Една от тези форми е да поискат отделяне в самостоятелно селище, за което да плащат подобаващи на условията данъци от по-ниска категория, а другата - да блокират пътя, който свързва пазара с квартала.

„Кметът проявява крайно пренебрежително отношение към нашия проблем вече две години, към невъзможността да се предвижваме и живеем нормално на тази т.нар. улица", каза днес пред журналисти един от потърпевшите, живеещ на улицата Ганчо Младенов. Той и съседите му питат дали трябва да плащат данъци за „широк център" или той да е съобразен с условията, при които са принудени да живеят и работят.

Нашият проблем е сериозен и не е само наш - той е на целия квартал, защото от тук минават стотици, хиляди хора, живеещи във Възрожденци, каза Младенов. По думите му имало проблем и с обратната канализация. Липсвал колектор №1, макар на хартия да съществувал, а това отказвало много хора да идват да живеят и да строят.