ГЕРБ-старейшини основаха в Кърджали
ГЕРБ-старейшини основаха в Кърджали / netinfo
В Кърджали бе учредена структура на ГЕРБ - старейшини. В него влизат всички членове на ПП ГЕРБ над 50 годишна възраст,които освен да популяризират идеите на партията, да помагат със своя житейски и професионален опит. Моделът е заимстван от ЕНП, в която има Европейски съюз на гражданите-сеньори.

За учредяването на структурата в Кърджали пристигна един от инициаторите на ГЕРБ-старейшини в Пловдив Анести Тимчев, който е и член на Националния съвет на ПП Герб. Той изтъкна факта ,че Съветът на старейшините няма да краде гласовете на по-възрастния електорат на БСП , целта е да се позиционира влиянието наГЕРБ , а хората да преценят сами на кого да дадат доверието си .

Бяха направени кандидатури за областен координатор и организационен секретар . За обл. координатор бяха предложени г-н Ставрин Ставрев и г-жа Людмила Желева . За организационен секретар г-жа Желева ,г-н Пламен Хаджийорданов , Александър Петров . Кандидатурите ще бъдат обсъдени от областния съвет и ще бъдат изпратени в изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ за одобрение . Предстои учредяване на общински организации в областта .