Борисов: До месец ОЦК Кърджали ще има нов мениджмънт
Борисов: До месец ОЦК Кърджали ще има нов мениджмънт / netinfo

 

До месец ОЦК в Кърджали ще има нов мениджмънт, нов план за развитие на производството като цяло - с нови машини и с нов инвеститор. Това съобщи пред металурзите от комбината в Кърджали премиерът Бойко Борисов, който пристигна тук в деня, в който работниците си получиха заплатите за януари и аванс за февруари, след повече от 40 дни на протести.

По думите на Борисов лично той, заедно с вицепремиера Дянков и министъра на икономиката Добрев, участвали в преговорите с банките кредиторки, които до вчера били категорично против да се изплащат заплати на работниците. Причината за това е, че упълномощения да преговаря син на собственика Захариев в последния ден, след който концесията на Горубсо Мадан трябваше да бъде отнета, спял и не се явявал на преговорите.

„За мен е важно да не се затвори завода. Обясних на банкерите, че ОЦК е стратегическо предприятие, най-вече защото се намира в смесен регион, където хората нямат кой знае какъв избор на поминък", каза пред металурзите Борисов.

Министърът на икономиката Делян Добрев, който заедно с вицепремиера Симеон Дянков придружаваше министър-председателя в Кърджали, съобщи новината, че в рамките на месец още една концесия ще заработи в системата на Горубсо Мадан, а до края на годината и в началото на следващата още две. „Само първата концесия ще създаде минимум 700 работни места, което освен хляб на хората, ще даде суровина и за ОЦК", каза Добрев.