Изложба с изделия изработени от ученици в рамките на проект "Твоят час" бе подредена в Дома на културата.
Изложба с изделия изработени от ученици в рамките на проект "Твоят час" бе подредена в Дома на културата. / Павел Тенчев
Близо 9000 ученици от 1 до 12 клас в област Кърджали са били обхванати в различни клубове по интереси по проект „Твоят час”, стана ясно по време на заключителния форум по проекта, който се проведе в залата на Дома на културата в областния град. За да уважат събитието тук пристигнаха представителите на ръководния екип на проекта в МОН Лиляна Стефанова и Стоян Иванов.
Форумът бе открит от началника на РУО Гроздан Колев, който чрез мултимедийна презентация направи своеобразен отчет на извършеното в рамките на „Твоят час”. От думите му стана ясно, че клубове по интереси, съобразно целите на проекта са били сформирани във всичките 72 учебни заведения на територията на областта, между които 1 начално, 47 основни, 14 средни и 10 професионални гимназии.
 „С проекта Твоят час постигнахме развитие на потенциала на учениците, преодолявахме образователните затруднения,  повишихме мотивацията на всички, заложили в работата си да надграждат”, каза Гроздан Колев.
По време на днешния форум във връзка с приключването на проекта „Твоя час” участници в него от различни училища на областта представиха свои умения и сценични изяви на сцената на Дома на културата. Във фоайето на Дома беше подредена изложба с изделия, изработени от различните клубове по интереси. На сцената излязоха групи за танци, песни, актьорско майсторство, художествено слово.