Областният управител на Кърджали Никола Чанев.
Областният управител на Кърджали Никола Чанев. / Павел Тенчев
Благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа”, която се провежда за 12-та поредна година, ще помага на болно дете и жена от Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Тази година събраните средства от кампанията, която е под егидата на областния управител, ще бъдат предоставени за лечението на 29-годишната Петя Костова от Кърджали, която страда от синдрома на Ходжкин и 9-годишната Селен Исмаил от Черноочене с диагноза детска церебрална парализа.

На 19 декември, вторник, от 19:00 часа  по покана на областния управител Никола Чанев на сцената на театъра ще гостува Фолклорен ансамбъл  „Родопа“ – Смолян със своя зрелищен спектакъл „Невястата“.

Високопроходими линейки с апаратура за телемедицина получава ЦСМП

Билетите са с цена 10 лева и ще бъдат откупени с благотворителна цел. Преди концерта във фоайето на театъра ще се състои традиционният коледен базар, на който ученици от цялата област ще продават ръчно изработени сувенири, картички, сурвачки, лакомства и предмети за бита в подкрепа на каузата.

Областният управител Никола Чанев призовава всички граждани, фирми и институции да се включат в кампанията, като закупят билети за концерта, посетят Коледния базар или дарят средства по банков път на сметката на читалище „Обединение“ в Първа инвестиционна банка.

Читалището е партньор на кампанията от първото й издание, заедно с ОДК, РУО и Агенцията за Социално подпомагане.

От областната администрация уточняват, че за последните 9 издание на кампанията „Да подарим надежда за Коледа” са събрани близо 100 000 лева, с които е помогнато за лечението на болни деца и младежи.