506 полицаи от Кърджалийско ще се грижат за реда в изборния ден на 6 ноември
506 полицаи от Кърджалийско ще се грижат за реда в изборния ден на 6 ноември / netinfo

Специален щаб в ОД на МВР-Кърджали ще ръководи и координира работата на дирекцията на предстоящите в неделя избори за президент и вицепрезидент и национален референдум. 506 полицаи, жандармеристи, пожарникари и гранични полицаи ще се включат в охраната на обществения ред и изборните секции за вота на територията на областта.

Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите от 14 часа в събота до приключване на изборния ден в неделя. Основното задължение на полицаите ще бъде създаването на добър обществен ред. Те могат да окажат съдействие при проблем в изборните секции само при изрично писмено поискване от председателите на секционните комисии.

Напомняме на гражданите, че в секциите не се допускат лица в нетрезво състояние и носещи оръжие. Във всички районни управления в областта ще работят дежурни оперативни групи за разкриване „по горещи следи” на извършени престъпления.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения и престъпления на единния европейски номер 112. В МВР вече стартираха открити денонощни линии за получаване на информация от граждани. На тел.: 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат единствено сигнали, съотносими към дейността на МВР - свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес.

 

Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.