Златни медали за 100 гимнастички от Велбъжд, следват турнири в Сърбия и Австрия
Златни медали за 100 гимнастички от Велбъжд, следват турнири в Сърбия и Австрия / Валя Машова

Поощрителни златни медали получиха 100 гимнастички от "Велбъжд" по време на традиционното тържество "Кюстендилска пролет". Те им бяха връчени от основателката на школата по художествена гимнастика в Кюстендил Райна Афионлиева, почетният президент на клуба Блага Шишкова, членът на УС Камелия Джиновска и първата подгласничка на "Девойка Кюстендилска пролет 2015" Елена Близнакова.

"Златни медали" за 100 гимнастички от "Велбъжд", следват турнири в Сърбия и Австрия
netinfo

"Целта бе популяризиране на спорта художествена гимнастика. Получи се много хубав празник, на който момичетата показаха какво са научили в клуба", каза президентът на "Велбъжд" Валя Машова.

"Златни медали" за 100 гимнастички от "Велбъжд", следват турнири в Сърбия и Австрия
netinfo

Гимнастички от "Велбъжд"- Кюстендил се подготвят за международни турнири в Сърбия и Австрия, и Държавното първенство в най- силната категория "Елит".
Три момичета ще представят клуба на международен турнир в Белград. Това са: Нилана Колевска- 2007 г., Мартина Тасева- 2005 г., Вая Драганова- 2003 г.
Други пет гимнастички ще пътуват за Грац, Австрия. Това са: Мишел Иванова- 2005 г., Маглен Бурназка- 2004, Ина Йорданова- 2003, Снежана Митова- 2002 и Андреа Валентинова- 2000 г.
Тренировките на три гимнастички са насочени към най- важното им състезание- Държавно първенство в категория "Елит". Правото да се конкурират с най- добрите в България, на контролна състезание през март спечелиха- Вая Драганова, Леонор Божанова и Биляна Везирска, с треньор Валя Машова.