Земеделските производители от необлагодетелствани региони с предимство пред фондовете на ЕС
Земеделските производители от необлагодетелствани региони с предимство пред фондовете на ЕС / netinfo

   Земеделските производители от необлагодетелствани региони в Кюстендилска област /населените места може да намерите на следния линк, стр.53 http://www.mzh.government.bg/Articles/363/Files/Annexes633468027423437500.pdf / ще могат да кандидатсват с предимство пред еврофондовете.

   Парите от европейските аграрни фондове за субсидиране на земеделски производители намаляват за сметка на парите отделяни за екологично производство, съобщи Магърдич Хулиян, експерт от "Европейски институт".

   "По-голяма част от българските производители са от типа полупазарно стопанство - продукцията, която остане неизконсумирана излиза на пазара. Тенденцията е стопанството им да стане изцяло пазарно. ЕС дава най-много пари за модернизация на земеделието ", заяви Хулиян.

    Той подчерта трудностите за земеделско кредитиране в условията на световна финансова криза и посочи, че предстои създаване на фондация "Флаг", която да гарантира вземанията на банките, които отпускат кредити на производители, преди още те да са получили субсидии. Очаква се това да насърчи банките в отпускането на кредити.