Здравните инспектори в действие. Търсят опасни термоси и лепило за обувки
Здравните инспектори в действие. Търсят опасни термоси и лепило за обувки / netinfo

5 акта, 3 предписания и 23 констативни протокола за установяване на административни нарушения  в обекти за обществено хранене са съставени от здравните инспектори, от отдел „Контрол на хранителни обекти и храни„ в РИОКОЗ. Актовете са: 1 – за тютюнопушене на работното място, 2 – за липса на сертификат за изправност на вентилационната система, 1 – за извършване на търговска дейност в обект без Удостоверение за регистрация, 1 – за предлагане на стоки с изтекъл срок на годност. Направени са общо 105 проверки през изминалата седмица, в обекти за производство и търговия с храни от неживотински произход.

Сътрудниците от отдел „Контрол на нехранителни обекти и стоки” са направили 74  проверки по текущия здравен контрол и 24 проверки  по писмо на Министерство на здравеопазването за наличие на опасни стоки в търговската мрежа.

Търсените стоки са термоси, китайско производство и лепило за обувки „Полиуретан 4”, със страна производител- Полша. При направените проверки не са установени такива стоки в търговската мрежа.

Направени са 3 проверки за регистрация на обекти с обществено предназначение.Съставен е един акт за тютюнопушене в компютърна зала, информират от РИОКОЗ.