ЧЕЗ ще отчита електромерите и през първия почивен ден в началото на 2017 година
ЧЕЗ ще отчита електромерите и през първия почивен ден в началото на 2017 година / dariknews.archive
Проблеми в качеството на електроснабдяването в планинските и полупланински райони създават заможни българи, които строят къщи в тези екологично чисти места, с удобства и ползват над 6 киловата мощности.  
 
“Голяма част от клиентите в тези чисти места ползват 10- 15 киловата, каквито са нужни в един модерен дом, с всички удобства и това създава проблеми. В диалог сме с тези клиенти, разясняваме какви са условията за повишаване на съответната мощност, а това е допълнително заплатена услуга и ние планираме допълнителни технически мероприятия, за да може да сме коректни към тези клиенти. Планирали сме и през тази година за всички населени места да извършим реконструкция и частични ремонти за качествено електроснабдяване. Заложили сме и прочистване на мрежите от растителност, това също е един от факторите, които влияе на качеството на напрежението”, заяви Виктор Станчев, Главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България, в отговор на въпрос за проблемите с електрозахранването в планинските райони.
 
Той призова всички, които имат проблеми да го заявят в Центровете за обслужване на клиенти. “По мрежите средно напрежение, ние получаваме директна информация, къде има проблеми, но за мрежите ниско напрежение, трябва да получим информация от клиентите. На много места са локални проблемите, свързани с различни фактори. Всеки сигнал се анализира и се взимат индивидуални мерки, за което уведомяваме клиента в писмена форма за сроковете, в които ще предприемем съответните мерки и ще подобрим услугата”, коментира Виктор Станчев.
 
Дарик- Кюстендил