Заключителен концерт на Деветата Международна камерна музикална академия
Заключителен концерт на Деветата Международна камерна музикална академия
Тази вечер от 18:00 часа в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ ще се състои заключителния концерт на участниците в Деветата международна камерна музикална академия. Ще прозвучат изпълнения на студенти и преподаватели от Илинойски Уеслиън университет - САЩ и ученици, студенти и преподаватели от Кюстендил и от София.

Уникално пано за снимки пред читалище Братство

В концертната програма са включени произведения от М. Големинов, Г. Златев - Черкин, обработки на български народни песни и танци и др. Наред с класическите произведения ще прозвучат български народни песни в изпълнение на гостите от САЩ съвместно с техните приятели от Фолк Арт формация при читалище „Братство 1869“.

В рамките на 3 седмици младите музикални дарования провеждаха ежедневни занимания и майсторски класове, посещаваха курсове по български език, народни танци и песни, изобразително изкуство и се запознаха с богатото културно историческо наследство на Кюстендил и региона.

Явор Велчев -Яви с концерт в Кюстендил

От 21 до 23 юни участниците ще посетят българското черноморие, градовете Пловдив и Копривщица, паметника Шипка и други. Организатори на Деветата международна камерна музикална академия са читалище „Братство 1869”, Илинойски Уеслиън университет - САЩ и читалище „Пробуда 1961”.