За Линдзи Солцгивър Кюстендил е най- добрия град за живеене в България
За Линдзи Солцгивър Кюстендил е най- добрия град за живеене в България / Дарик- Кюстендил, архив
За Линдзи Солцгивър Кюстендил е най- добрия град за живеене в България
48136
За Линдзи Солцгивър Кюстендил е най- добрия град за живеене в България
  • За Линдзи Солцгивър Кюстендил е най- добрия град за живеене в България

Най- добрият град за живеене в България е Кюстендил, казва една американка избрала да живее и да отглежда децата си в града. Думите са на Линдзи Солцгивър, позната с добрите си дела с фондация "Сийдър" за децата в неравностойно положение и участието си в "Шоуто на Слави" и "Добре дошъл в България".

"Освен, че мъжа ми е от Кюстендил, има и още няколко причини да искам да живея тук. Не мога да минавам през центъра без да поздравявам поне няколко човека. Съседи в един блок се поздравяват с добро сърце. Кюстендил е много спокойно място за отглеждане на деца. Майка съм на новородено, мисля че ще мога да я пускам да си играе навън без да се притеснявам за безопасността й, което е много хубаво, да не говорим за детските площадки. Кюстендил разполага с много ресурси- минерална вода, исторически и художествени традиции и най- вече плодовете. Кюстендил не е единствения град, в който има череши ябълки, но тук има нещо във въздуха, което показва, че майката природа се усмихва на Кюстендил и региона", казва Линдзи Солцгивър.  Според нея голямото предимство на Кюстендил е природата- лесопарк Хисарлъка, Осоговската планина и останалите планини около града.

"Със семейството обичаме да се разхождаме в планините около града, берем гъби, диви ягоди. Невероятно нещо, което не може да се намери на много места в САЩ.

Линдзи Солцгивър е израснала  в малкото градче Хърши, Пенсилвания.  Градът е наречен „Най-сладкото място на Земята" и Chocolatetown (Град на шоколда), Хърши е родното място на едноименната компания за производство на шоколад - Hershey Company, в него могат да се видят редица забележителности, свързани с какаовото лакомство, включително увеселителният парк Hershey's Chocolate World , музей на шоколада и Шоколадов СПА център.