Юношите на Велбъжд усетиха вкуса на победата в U 19 след половин година чакане
Юношите на Велбъжд усетиха вкуса на победата в U 19 след половин година чакане / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Юношите старша възраст на „Велбъжд" постигнаха победа в Елитната група до 19 години, след успех с 0:1 при гостуването им на „Оскар ЕЛ", на комплекс „Царско село". Кюстендилци нямат победа от 16 кръга, като последно спечелиха в 5- тия кръг, при гостуването си на „Видима- Раковски" също с 0:1. С този успех в 21 кръг, „Велбъжд" вече не е последен в класирането, като с 12 точки изпревари „Любимец", които в този кръг загубиха от лидера „Литекс" с 1:7.

Любослав Александров бе точен за успеха днес .В 27- та минута, Ясен Деянов напредна по дясното крило центрира в накзателното поле, където Александров засече с крак топката и тя влезе във вратата на домакините. Отборът на "Велбъжд" остана с човек по- малко, след като за втори жълт картон от игра бе изгонен Владислав Георгиев в 29 мин. На почивката, заради контузия бе заменен Станислав Пенев.
Футболистите, водени от Юлиян Кръстев успяха да не допуснат гол и през втората част, като в 80- та минута бе изгонен и играч на гостите, с директен червен картон, след като спря непозволено на границите на наказателното поле откъсналия се Ясен Деянов. След дълго отсъствие от терена, заради операция в съства на „Велбъжд" се завърна Мирослав Борисов. Силен мач за Ясен Деянов, отличен от треньора Кръстев.
В следващия кръг, юношите старша възраст на "Велбъжд" посрещат на 5- ти април, последния в класирането "Любимец", а след това ще спечелят нови 3 точки, без игра от отказалия се „Пирин 2001", с когото трябваше да играят на 10 април.