Юлиана Димитрова - талант и шампион, въпреки условията
Юлиана Димитрова - талант и шампион, въпреки условията / Влади Владимиров
Юлиана Димитрова- талант и шампион, въпреки условията
38210
Юлиана Димитрова- талант и шампион, въпреки условията
Юлиана Димитрова- талант и шампион, въпреки условията
  • Юлиана Димитрова- талант и шампион, въпреки условията
  • Юлиана Димитрова- талант и шампион, въпреки условията

Републиканската шампионка на 400 метра, за момичета до 16 години Юлиана Димитрова тренира лека атлетика от 6-годишна. Тя възпитаник на треньора Вергил Анастасов в клуб "Пауталия"- Кюстендил.

"Състезанието беше трудно, а конкуренцията голяма, но след спечелването на медала отминават и притеснението  и проблемите. Готвих се много за това отличие и го очаквахме заедно в родителите ми, и треньора. Цената е спазване на режими - за спане, за храна, лишаваш се и от излизания с приятели, но си струва. Казваш си, тренирам толкова години за да постигна успех, няма да се отказвам", разказа пред Дарик Юлиана Димитрова. Тя е ученичка в 8-ми клас на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон". Кюстендилската лекоатлетка се класира 4-та на скок на височина, като остана на 5 см от медалите.

Юлиана е комплексен състезател. Може да се представя добре на 400 метра, 400 метра с препятствия, скок но височина, 200 метра. "Високия скок сме го готвили много малко време. Нямаме условия, където беше скочището сега е футболна игрище. Заврени сме в един ъгъл, а и как се тренира при отрицателни температури", попита риторично треньорът Вергил Анастасов. Той се надява състезателката му да влезе в националния отбор, а тренировките продължават още тази вечер.