ВиК Дупница спира водата на некоректни абонати
ВиК Дупница спира водата на некоректни абонати / Дарик радио,архив

ВиК Дупница започна прекъсване на водоподаването на некоректни абонати. Това е крайна мярка, но има дисциплиниращ ефект, смята управителят на ВиК Дупница Илия Илиев.

Като некоректни платци са определяни, неплатилите сметките си повече от 4 месеца. Преди да се премине към тази мярка на абонатите са изпращани уведомителни писма със срок за погасяване на задълженията. Гражданите могат да погасят задълженията си изцяло или да сключат споразумение за разсрочено плащане.

Допреди няколко месеца имаше фирма, която се занимаваше с некоректните платци, сега с тази дейност е натоварена група служители от водното дружество.

В рамките на тази година предстои да бъде подменен водопровода по няколко улици в Дупница, на които често стават аварии. Това са ул. "Марин Дринов", ул. "Янтра", ул. "Паничищ", ул. "Отовица", където ще се наложи изместване на водопровод, тъй като минава през дворовете на хората. Очаква се до дни да започне работата по ул. "Неофит Рилски", а в плана за подмяна на водопровод е включена и ул." Разметаница". Освен водопровода, ще бъдат подменени и отклоненията, обясни Илия Илиев. Той допълни, че работата по тези улици е съгласувана с плана за рехабилитация на община Дупница, така че тези улици ще бъдат асфалтирани.

От края на миналата година дружеството има договор със специализирана фирма, която ще извършва запълването на дупките, които остават след ВиК аварии. Илия Илиев заяви, че по главна улица дупка не са оставили. „И на мен ми се иска и в крайните квартали да бъдат запълнени всички дупки, но за там целта е подмяна на водопровода и качествено преасфалтиране изцяло" допълни Илиев.