Вергил Кацов: Искаме пълна яснота за назначенията на новите юристи в Община Дупница
Вергил Кацов: Искаме пълна яснота за назначенията на новите юристи в Община Дупница / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Лидерът на "Народен съюз" в Дупница и член на националното ръководство на ЗНС Вергил Кацов обяви, че от коалицията ще искат пълната информация по повод новината, че досега заемащият длъжността юрист на община Дупница Иван Бучов е освободен и на негово място, на граждански договори са назначени Здравко Василев и Ирина Янакиева. Двамата бяха в ОИК на отминалите местни избори, Василев беше председател от квотата на ГЕРБ, а Янакиева- секретар от квотата на БСП.

По този повод от "Народен съюз" ще внесат в Общинския съвет в Дупница официално питане и ще настояват за писмен отговор на няколко въпроса - кога са сключени тези два граждански договора, какъв е точният им предмет, по какви критерии е бил направен изборът на въпросните две лица?

"Всичко това, което се случва в Дупница е пълно безобразие. Това поставя под съмнение обективността в ОИК. Когато говорим за граждански договори, те трябва да са публични, хората трябва да знаят къде отиват парите от данъците им. А тези обяснения на кмета, че не се води от партийна принадлежност, а разчита на експерти, са пошла история. Само от неправомерни уволнения по тази причина и след заведените дела общината е ощетена с над 50 000 лева до момента. И всичките тези уволнения са с цел да бъдат освободени места за "наши" хора - неуспели кандидати за кметове на ГЕРБ, например. Или такива от БСП, какъвто е случаят с Невена Манова от Кочериново, която беше назначена за главен секретар на общината", коментира в писмо до медиите Вергил Кацов.

Административен съд- Кюстендил касира изборите за Общински съвет в Дупница. От ОИК внесоха жалба срещу решението пред Върховния административен съд.