Венислава Петрова и Стефани Миткова с медали за кюстендилското самбо
Венислава Петрова и Стефани Миткова с медали за кюстендилското самбо / netinfo

Състезателката на кюстендилският клуб по джудо и самбо "Велбъжд" Венислава Петрова спечели второто си сребърно отличие за последния месец. На държавният личен шампионат по самбо за юноши и девойки до 18 години в столицата, възпитаничката на треньора Евгени Симеонов стана втора в кат.70 кг. Венислава Петрова бе най- малка в категорията си. Тя спечели сребърен медал и на шампионата по джудо.

С бронзов медал се завърна друга представителка на клуба- Стефани Миткова в кат.75 кг. Пета остана третата кюстендилка Евелина Николова.
При юношите кюстендилският клуб "Велбъжд" остана без медал, но няколко състезатели играха в малкия финал за трето място. Четири пети места спечелени от- Еди Илиев кат.56 кг., Веселин Начков кат.87 кг. Виктор Ранов кат.81 кг и Благовест Линджов при най- тежките. Седми се класираха Виктор Омерски кат.65 кг и Алекс Тасков кат.70 кг. Общо 15 състезатели на кюстендилският клуб участваха в шампионата.
В края на тази седмица е следващото изпитание за състезателите на клуба по джудо и самбо "Велбъжд". София ще е домакин на държавният личен шампионат по самбо за младежи и девойки до 20 години.