Велбъжд започна подготовка за Елитната група до 19 години
Велбъжд започна подготовка за Елитната група до 19 години / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Футболистите на „Велбъжд"- юноши старша възраст започнаха подготовка за новия сезон, като отново ще участват в Елитната група до 19 години. Старши треньорът Юлиян Кръстев и кондиционния специалист Румен Омерски изведоха 17 момчета на първата тренировка на стадион „Осогово".
От отбора излизат и вече ще тренират при мъжете- Атанас Пенков, Анатоли Иванов, Милен Христов, Милен Йорданов, Александър Димитров, които са над тази възраст от 19 години.
„Започваме да залагаме на по- младите футболисти и се надявам гръбнака от тези, които играха и през миналото първенство, родените 1995 да поведат отбора. Надявам се да приобщят към колектива и по- малките, родени 1996-1997 година. Тази група е много силна, почти всички отбори са от професионалния футбол. Ние сме от малкото тимове от аматьорския футбол", каза старши треньорът Юлиян Кръстев.
От клуба са провели разговори с всички футболисти от Кюстендил, които играят в други клубове в страната, да се върнат. Поканени са, ако имат желание, винаги са добре дошли, коментира Кръстев.

"Велбъжд" започна подготовка за Елитната група до 19 години
netinfo

„Притесненията са ми, че тези момчета, които бяха миналата година, бяха несериозни в тренировките. Сега си поговорихме в съблекалнята, че искам да са редовни в тренировките и да се влагат на 100%. Ако е като миналата година, да се идва за отбиване на номер, няма да стане. Надявам се тези момчета, които останаха да са по- сериозни и наша е работата да ги научим на най- доброто", заяви треньорът.
Подготовката ще протече изцяло в Кюстендил, няма да има лагери. Първата седмица ще се тренира по веднъж на ден. От другата седмица се включват и тренировки във фитнеса. След две седмици ще бъде първата контрола на отбора, като се водят разговори с 3- 4 по- силни съперника.

"Велбъжд" започна подготовка за Елитната група до 19 години
netinfo