Вали обилен сняг, фирмите за пътно поддържане работят с всичката си техника
Вали обилен сняг, фирмите за пътно поддържане работят с всичката си техника / Влади Владимиров, архив

Обилен сняг вали на територията на цялата Кюстендилска област. Няма закъсали автомобили. Въведени са следните ограничения- товарните автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътищата Кюстендил- София, Кюстендил- ГКПП Гюешево и Кюстендил- Дупница. Има спрени тежкотоварни автомобили, които не разполагат с вериги или са в момент на поставянето им, преди трудните участъци, като "Черна нива".

"Няма санкционирани шофьори, които не са изпълнили полицейските разпоредби", каза за Дарик началникът на КАТ- Пътна полиция Румен Точев.

"Цялата техника на фирмата за пътно поддържане е в действие. Роторния снегорин е в Осоговската планина и почиства пътя там. Работим при много добро сътрудничество с пътна полиция", коментира за Дарик директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова. В момента тя пътува и проверява на място ситуацията по републиканските пътища в областта.

Превозвачи съобщават, че проблеми в движението, особено по пътя Кюстендил- София създава лошата работа на фирмите за пътно поддържане на територията на Пернишка област. Заради падналият сняг тази сутрин за София не са пътували и два автобуса от Кюстендил.