Валерия Кадийска
Валерия Кадийска / www.atletika.bg
Кюстендилската лекоатлетка Валерия Кадийска се класира 6- та в скока на височина, на Държавното първенство по лека атлетика в зала, за мъже и жени до 20 години. Състезателката на “Пауталия”- Кюстендил скочи 155 см., резултат като на бронзовата медалистка, но Валерия Кадийска има по един фаул на 150 и 155 см.
 
“Ходихме на шампионата само, за да не загубим апетит. С тези условия и тренировки, толкова. През последните 3 месеца сме скачали 1- 2 пъти. Тренираме само във фитнеса и в коридора, от стълбите до залата по лека атлетика, която е в ремонт. Нямаме скочище, но се надяваме да имаме хубава закрита лекоатлетическа писта”, каза за Дарик треньорът Румен Омерски. Той и състезателката му ще участват в края на седмицата и на Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени, в зала Асикс Арена.
 
Шампион на страната в скока на височина на ДП до 20 години при жените стана Стела Саранти от “Академик”- София със 170 см, сребърен медал за Магдалена Гергова от ЦСКА със 160 см. и бронзов за Цветелина Герганова от “Спартак”- Плевен със 155 см.
 
Достойно представяне и за другият състезател на “Пауталия”- Кюстендил на шампионата, Васил Джахов спечели 6- та серия в квалификациите на 400 м., като даде 14- то време- 54, 18 сек.
 
Дарик- Кюстендил