Валери Райчев: Сашо не издържа психически във втората част
Валери Райчев: Сашо не издържа психически във втората част / Влади Владимиров, архив

Александър Костадинов загуби на старта на Олимпийските игри в категория до 55 килограма в класическия стил от турнира по борба в Лондон. Кюстендилецът загуби с 1:2 части от китаеца Ли Шуцзин на 1/8-финалите на надпреварата.

Двукратният световен шампион при юношите взе първата част с 2:0 точки, но загуби следващите две със същия резултат - 0:2 точки.

Във втората част Александър Костадинов получи официално предупреждение от съдията, с което българинът буквално подари 2 точки на своя съперник. Късметът не му помогна и в третата, когато Костадинов бе поставен в партер, а китаецът успя да се възползва именно от това за успеха си.

Малко преди двубоя с Костадинов Ли победи Вугар Радимов oт Украйна с 2:1 (4:0, 0:2, 0:2) части.

"Много жалко, Сашо не издържа психически във втората част. Позволи да му бъде присъдено техническо нарушение, като искаше да стане много по- рано. Той знае, че китаеца е силен при партер. Малко не му достигна и в третата част да изкара техническо нарушение за съперника. Сега ще се надяваме Ли да стигне до финала и да изтегли Сашо Костадинов в репешажите, в борби за бронзовото отличие", коментира за Дарик главният треньор на кюстендилския клуб по борба и бивш треньор на олимпиеца Валери Райчев.