Вадим Поспелов казва в началото на юли какво се случва с Център Преображение
Вадим Поспелов казва в началото на юли какво се случва с Център Преображение / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Около големите проекти в Сапарева баня дискутираха общинските съветници в курортната община. Повод станаха внесени за разглеждане докладни записки от кметът на общината Сашо Иванов.
Първата докладна, която предизвика редица коментари и дискусии беше свързана с медицински Център „Преображение" и искането за учредяване на право на прокарване на техническа инфраструктура, водопроводно отклонение за захранване с минерална вода на Център „Преображение". Забавянето идва след промени в концепцията и международната обстановка.
Очаква се в началото на юли в Сапарева баня да пристигне президента на руския фонд „Закон, справедливост и милосърдие" Вадим Поспелов, така, че и общинските съветници и жителите в общината ще получат информацията, която ги интересува.
Дискусия породиха и последните точки, касаещи промяна начина на трайно ползване на имоти общинска собственост, от пасища в друг вид земеделска земя. Това са имоти, които ще са необходими в големия проект, които ще се реализира на територията на Сапарева баня и Самоков - „Дестинация Рила". Първата от общо шест докладни не събра необходимите гласове и беше прегласувана. Категорично против гласува Калин Гелев от ГЕРБ, въздържал се гласуваха Николай Мертакчийски от ГЕРБ и Васил Лазов от Лидер. След повторното гласуване обаче Лазов гласува „за".
С тези решения няма да се извършват разпоредителни сделки, обясни Сашо Иванов. От ГЕРБ изразиха опасения, че общината ще изгуби тези имоти.Терените няма да бъдат апортирани заяви Сашо Иванов.