Стефан Лазаров
Стефан Лазаров / Влади Владимиров
Помощник- учителят от ОУ “Иван Вазов”  и общественик от ромския квартал “Изток”, Стефан Лазаров гостува в Дарик, с право на отговор на коментар на временно изпълняващата длъжността директор Веселка Котева- Малинова, относно подписката от родители, с искане за отстраняването й. Тя бе категорична, че подписката не е автентична.
 
“Видях как Стефан Лазаров преснима същите подписки, ползвани преди време, за да се запази това училище, а не децата да се местят в училищата в града”, каза Веселка Котева пред Дарик.

Скандали, подписки и директор в оставка в ромското училище в Кюстендил 

“Това абсолютно не отговаря на истината и аз съм изненадан от г- жа Котева. Тази подписка и я дадох на нея, заедно с моята оставка, за да види кака сме се борили за училището и да си направи равносметка. Явно губи контрол и не мисли трезво”, заяви Стефан Лазаров. Той и Венцислав Филипов донесоха в студиото на Дарик двете подписки.
 
“Аз съм я събирал с 4- 5 човека през почивните дни. Няма общо с г- н Лазаров”, каза пред Дарик Филипов, по повод подписката и искане за отстраняване от длъжност на директора Веселка Котева.
Двете подписки имат различен вид и заглавие, като на старата пише, че няма да се използва за други цели.

Подписки в ромския квартал Изток
Влади Владимиров

“Договорът ми с училището изтича утре и отивам на работа в друго училище. Тя на мен нищо лошо не ми е направила. Но, за съжаление с колегите се отнесе много зле, в това число и с помощник- директорите. Тя започна да се кара с тях, всеки ден един уволнява, друг назначава. Проблемите в образованието са в цяла България. Говори се за работа в екип, г- жа Котева няма тези качества и не може да работи с учителите. Каня я в студиото на Дарик да говорим по всички теми”, заяви Стефан Лазаров.
 
На въпрос на Дарик- Децата от ромския квартал ходят ли в час, влизат ли безконтролно родители в училището?, Лазаров отговори:
 
“Има строг режим на движение, на входа има охрана. Говорим за родителите от предучилищните групи, те имат право, по Закона за закрила на детето да влизат в междучасията и да си нахранят децата. Въпреки всичко, ние трябва да се съобразяваме с местната общност. Някои хора не се съобразяват и това е грешката, и политици, и кметове тръгват да правят нещо, но не питат общността, готова ли е или не?! Би трябвало, ако имаше нередности, постепенно да се отстраняват, не наведнъж, първо да подготвиш хората и постепенно. Категорично казвам, че в училището няма никаква анархия”.
 
Дарик- Кюстендил