Увеличават се посетителите в галериите в Дупница
Увеличават се посетителите в галериите в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Галериите в Дупница отчитат повече посещения през миналата година. Около 40 изложби и събития са проведени в „Околийската къща" и „Джамията".
В галерия „Околийска къща" през 2014 година освен изложби, са се провели и четения на книги и концерти. Освен в самата галерия, изложби бяха открити и в залите на Историческия музей. Гостували са художници от цялата страна.

Андрей Севдин сподели, че картината става все по- предпочитан подарък и се търси от ценителите на изобразителното изкуство. В галерия „Околийска къща" все още може да разгледате Коледната изложба, която ще остане до 26 януари. На 30- ти престои да бъде открита традиционната изложба „Приятели", посветена на виното и любовта. Тази година обаче тя ще събере приятели на 55 години. 15 художници от кръга на приятелите навършват тази година 55 години.
В съседната изложбена зала „Джамията" също отчитат по- голям интерес към изложбите на художници, признати в цял свят. Гостували са не само млади автори, но и утвърдени имена. Хората проявяват все по- голям интерес към изкуството, сподели организатора Божура Кацарова.


Последната изложба за 2014 година беше на Петър Мичев. Предстои откриването на първата за тази година изложба, която е съвместна на двама млади автори- Григор Велев и Силвия Павлова. Иновативни и авангардни творци, които смело експериментират с модерното изкуство.