Унищожават над 1800 буркана и бутилки с консерви без етикети, спряха продажбата им по левче
Унищожават над 1800 буркана и бутилки с консерви без етикети, спряха продажбата им по левче / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Над 1445 кг. стерилизирани консерви- мариновани краставички, люти чушки, зелен боб, ловджийска туршия и над 200 бутилки с доматен сок без етикети, конфискува и ще насочи за унищожаване Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил.
"Става дума за 13 асортимента в над 1 800 буркана и бутилки, които са произведени в обект без регистрация. Няма етикети, но някои от бурканите са втора употреба, защото имат стари етикети по тях. Консервите създават риска за здравето на потребителите, защото произхода им не е ясен", коментира за Дарик началникът на отдел Контрол на храните д- р Велка Войнова.
На шофьорът на микробуса, в който полицията откри нерегламентираната стока, мъж от Ихтиман ще бъде съставен акт на стойност 250 лв. По негови думи, стойността на храните е около 2000 лв. Той продавал бурканите и бутилките с консерви по 1 лев на жителите на селата в община Бобов дол.