Пресичане в района на пазара по улица Цар Освободител
Пресичане в района на пазара по улица Цар Освободител / Влади Владимиров
Да се удължат с няколко звена мантинелите при пазара, на ул. “Цар Освободител”, с цел да се ограничи безразборното пресичане на пешеходците, взе решение Постоянната комисия по безопасност на движението към община Кюстендил.
“Явно културата на движение не е на достатъчно ниво и хората не пресичат само на пешеходните пътеки, а в района, всеки пресича, както си иска”, коментира пред Дарик председателят на комисията Георги Джоглев.
 
Решението за поставяне на Светофарни уредби за пешеходци по главната улица на Кюстендил “Цар Освободител”, които да регулират интервала за движение на пешеходци и автомобили, се отлага.

Пресичане по улица Цар Освободител
Влади Владимиров

“Всички членове на комисията препоръчахме общинска администрация да възложи проучване на една от специализираните фирми за организация на пътното движение, за пътнико потока и дали едни светофари за пешеходци ще улеснят движението или ще го затруднят още повече. Така че, решението ще трябва да почака, нека чуем специалистите”, коментира за Дарик Георги Джоглев.
Очаква се, специалистите да кажат и дали не са много пешеходните пътеки по главната улица, в района на бившия ГУМ и пазара. 
 
Дарик- Кюстендил