Христо Ботев
Христо Ботев / netinfo
Ученици, общественици, политици и граждани поднесоха венци и цветя, и преклониха глава в знак на признателност към героите дали живота си за свободата на България. Специална програма бяха подготвили учениците от ПГ „Христо Ботев“ в Дупница.

Христо Ботев
netinfo

„Втори юни. Отново коленичим близо до земята, родила хиляди герои, пропита с кръвта им и пазеща спомена за тях, защото вярваме, че тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“, каза в словото си директорът на гимназията Геновева Ризова.

През тази учебна година учениците на ПГ „Христо Ботев“ са представили достойно училището, града и родителите си. В навечерието на 24 май, началникът на РУО Радостина Новакова е връчила почетна грамота на гимназията за второ място по класирани ученици в областните олимпиади в област Кюстендил.

Христо Ботев
netinfo

Цветя на паметника поднесоха и много деца. Те рецитираха стихчета и пяха песни. Най- атрактивно обаче беше представянето на 6- годишния Йордан Бонев, който беше облечен като революционер. Заедно с него беше дядо му, също Йордан Бонев, бивш военен. Дядото разказа, че от известно време внукът му изключително много се вълнува от българската история.

Христо Ботев
netinfo


 
Дарик- Кюстендил