Гранична полиция
Гранична полиция / netinfo
Учебно-тренировъчни облитания на хеликоптери се извършат в тъмната част на денонощието на територията на Гранична полиция-Кюстендил. Няма поводи за безпокойство на населението, сочи неофициалната информация на Дарик-Кюстендил.

Днес през целия ден в редакцията на Дарик в Кюстендил постъпиха сигнали от притеснени граждани, които са се събудили снощи от ниско прелитащи над града хеликоптери. Това се случва за трети път през последната седмица.

Екипът на Дарик-Кюстендил, чрез пресцентъра на МВР зададе въпроси към Главна дирекция Гранична полиция, но въпреки няколко телефонни разговора, отговори към този час - Няма. Когато ги получим, те ще бъдат публикувани, без редакторска намеса.

Въпросите, които са изпратени преди 9 часа са:
- Каква е информацията в МВР и в частност в Главна дирекция "Гранична Полиция" за хеликоптерите, които от една седмица летят над Кюстендил в тъмната част на денонощието?

- Ако става дума за тренировъчни облитания - по какъв график се правят? Защо техниката лети ниско над къщите и жилищните блокове около полунощ, а не примерно в 20-22 ч., когато също е тъмно навън, питат кюстендилци?

- Необходимо ли е да се информира предварително населението, за да не се предизвиква напрежение?

- Предстоят ли още дни с подобни облитания на въздушната техника на МВР?
Дарик- Кюстендил