Трима национали и участие на СП в САЩ е целта на Евротрамп за 2014 г.
Трима национали и участие на СП в САЩ е целта на Евротрамп за 2014 г. / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Състезателите по скокове на батут от кюстендилския клуб "Евротрамп" показаха пред родители и гости какво са научили през годината на Коледно тържество. 50 се децата, които тренират този спорт в залата на стадион "Осогово". Националните състезатели са двама- Кристияна Кръстева и Кристиян Петров. За място в отбора ще се бори и Яна Николова.


"Тази година вашата бройка е в пъти по- голяма от миналата. Въпреки тежката година, ние постигнахме и много добри резултати. Благодаря Ви за подкрепата. Трябва да благодарим и на треньорите Асен Стоицов и Ангелина Богословова", с тези думи се обърна към гостите в залата президентът на клуба Иво Кръстев.


"Дядо Коледа ела....", извикаха децата, но преди да си получат подаръците, те трябваше да демонстрират какво са научили по време на тренировките. Първи на батута се качиха най- малките и начинаещите.


"Важното е, че идват на тренировки, занимават се със спорт. Спортът калява, да имат силен дух, крепко здраве и атлетично тяло. Без значение, кой какво ще покаже, важното е аплодисментите ни да стоплят детските им души", призова Иво Кръстев.


Спортист №1 на "Евротрамп" за 2013 година е Кристияна Кръстева, с подгласници Яна Николова и Симеона Райчова.
1. Кристияна Кръстева - възрастова група 13-14 годишни. Постижения: І място индивидуално батут в Нац. турнир по скокове на батут КУПА „СЕВЕР", гр. Плевен; І място синхрон с Десислава манолова от СК „Имидж" - Русе и ІІ място индивидуално батут в Първи етап от Републиканското първенство по скокове на батут, гр. Бургас; Грамота за отлично представяне в Международен турнир на гимнастическите спортове - Гърция, остров Кефалония; І място синхрон и ІV място батут индивидуално в Световна Купа и международен турнир по скокове на батут в гр. Валядолид, Испания; І място индивидуално батут и І място синхрон на финала за Купа „Север", в гр. Русе; Републикански шампион на финалите на Националното първенство по скокове на батут - индивидуално и ІІ място синхрон, гр. Ямбол; ХІV място в дисциплината скокове на батут - синхрон на Световното първенство по скокове на батут в гр. София.
Треньор: Асен Стоицов.

2. Яна Николова - възрастова група 9-10 годишни и ДМВ. Постижения: ІІ място батут индивидуално (9-10 г.) в Нац. турнир по скокове на батут КУПА „СЕВЕР", гр. Плевен; ІІ място индивидуално батут в Първи етап от Републиканското първенство по скокове на батут възр. група 9-10 и ІІІ място синхрон с Йоана Андонова - девойки младша възраст, гр. Бургас; І място индивидуално батут (9-10 год.) във финал за купа „СЕВЕР", гр. Русе; ІІ място индивидуално батут (9-10 год.), І място - синхрон (9-10 год.) и ІІІ място индивидуално батут ( девойки младша възраст) във ФИНАЛИ на Националното първенство по скокове на батут , гр. Ямбол. Треньор: Асен Стоицов.


2. Симеона Райчова - възрастова група до 8 години. Постижения: І място индивидуално батут в Национален турнир по скокове на батут КУПА „СЕВЕР", гр. Плевен; ІV място индивидуално батут в Първи етап от Републиканското първенство по скокове на батут, гр. Бургас; І място индивидуално батут във финала за купа „СЕВЕР", Русе; І място във финала на Националното първенство по скокове на батут, гр. Ямбол.
Треньор: Асен Стоицов.

"Много сериозни участия имахме в международен аспект. Успоредно със Световната купа във Валядолид, Кристяна взе участие в международен турнир и заедно с партньорката й от Русе спечели първо място на синхрон. Конкуренцията беше много силна, участници от цял свят си провериха силите преди СП в България. През 2014 ни очаква ЕП през април в Португалия и целта ни е отново участие на СП в САЩ, през ноември. Надявам се там да има наши представители", заключи Иво Кръстев.