ВСУ Кюстендил
ВСУ Кюстендил / netinfo
За трета поредна година  в Кюстендил ВСУ”Черноризец Храбър” реализира прием на студенти .
Миналата година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ празнува 25 години от създаването си. Той се наложи като гъвкав и модерен университет, ориентиран към своите студенти и тяхната успешна професионална реализация.

ВСУ Кюстендил
netinfo

„Едни от новите бакалавърски програми  са Бизнес администрация и мениджмънт с китайски език, Бизнес администрация в туризма , един профил много подходящ за нашия регион-„Агромениджмънт” започваме от тази година.В Кюстендил се развива селскостопански живот и не само става дума за инвестиции по европрограми, но  много хора започват със собствени средства и това ще е в тяхна помощ.”Публична администрация и мениджмънт”  с държавна териториална администрация, това е нов и интересен профил за всички служители на публичната администрация.Има още един профил-„Съдебна администрация”, подходящ за съдебната власт, следствие и прокуратура.Остава и изключително популярната специалност от миналата година „Международен публичен и бизнес мениджмънт”.
 

ВСУ Кюстендил
netinfo


При магистърските програми много търсена  от ръководители на различни обучителни  центрове  и директори на училища е професионално направление „ Управление на образованието”.Те са магистри, но проявяват интерес като втора магистратура, защото това е една много перспективна  специалност. „ Лидерство в глобална среда” е ново професионално направление, както и „Реклама и връзки с обществеността в управлението на бизнеса”, надяваме се , че ще има интерес към тях и ще са полезни за хората, които искат да се обучават в Кюстендил”, заяви Бойко Соколовски - мениджър на МЦСП.

ВСУ Кюстендил
netinfo


Бойко Соколовски акцентира и върху предимствата на обучение в Кюстендил:Студентите могат да работят и учат едновременно , защото обученията се организират в събота и неделя. Спестяват си финансови разходи и стрес при постоянни пътувания и не на последно място, в Кюстендил се създава академична среда, която впоследствие може да прерасне в нещо по- голямо.
Тази година ще се проведе лятна учебна школа на брега на Охридското езеро под надслов „От обща култура към икономическо влияние и сътрудничество”.
„Това ще изключително интересно събитие, ще участват студенти от всички славянски държави,от Македония,Чехия ,Полша.Този форум цели, не само обмен на преподаватели и студенти, не само обмяна на опит, но и нормализиране отношенията България-Македония.Форумът ще се проведе от 6 до 11 юли”, каза още Бойко Соколовски.

http://nauchi.org/wp/priem/
https://www.facebook.com/vsukn/