Топола уби мъж, градушка унищожи реколтата, много райони са без ток
Топола уби мъж, градушка унищожи реколтата, много райони са без ток / netinfo

  Почина затиснат от топола бившият кмет на село Шишковци Георги Димитров. Той е на 73 години и е бил директор на циментовия завод в Темелково.

   "С други пастири са били на паша с животни до река Струма. Тръгнали да се прибират в началото на бурята, но за съжаление топола е паднала върху него", обясни пред Дарик кметът на Шишковци Климент Терзийски.

  "Мъжът бе докаран в тежък травматичен шок, с кръвно нула", казаха за Дарик от Спешното отделение в кюстендилската болница.

  Градушка и силен вятър са унищожили голяма част от селскостопанската продукция по поречието на река Струма. Провалена е реколтата от 700 декара жито в село Мурсалево и 300 дка в село Драговищица, по данни на кооперациите.

  Без електрозахранване са райони в общините Кюстендил, Дупница, Бобошево и Кочериново. 

  Най-сериозна е аварията в близост до с. Ябълково, там е паднал железо-решетъчен стълб, информират от ЧЕЗ. Частично без ток са клиентите в това село. До 15 часа ел. захранването ще им бъде възстановено. Екипите на ЧЕЗ работят по монтаж на нов стълб. Ръководството на дружеството поднася извинения на клиентите за създадените неудобства.

Разчистват се паднали дървета по пътищата в областта. Временно бе затворен пътя за Раждавица.

  Паднала е външна изолация от 2 до 6 етаж на блок на ул. "Дондуков" в Кюстендил. Теренът е обезопасен и изчистен, съобщават от Гражданска защита.

  Частично разрушен покрив, административна и помощна сграда, скъсани кабели, които захранва МТО парка и датчика за земетресение са щетите от бурята в кюстендилския клон на НИМХ.