Тони Исаков бе част от националния отбор на ЕП по риболов на плувка
Тони Исаков бе част от националния отбор на ЕП по риболов на плувка / Личен архив

Кюстендилецът Тони Исаков бе част от националния отбор на България, който участва на Европейското първенство по риболов на плувка, което се проведе в Нови Сад, Сърбия. Страната ни бе представена от 5- ма души, като останалите са- Юри Анатолиев от Видин, Георги Михайлов от Велико Търново, Димитър Стефанов и Бирджан Мехмед от Кърджали.
Националният тим се класира на 13- то място от 25 отбора, което е най- доброто им представяне до момента. Шампиони на Европа станаха риболовците от Белгия, следвани от тези на Италия и Унгария. Надпреварата се проведе на канал ДТД, който се пълни от река Дунав и в първите дни за тренировки е заливал част от сушата. Състезателите са били подредени в 5 сектора, по 25- ма или от всяка нация по един риболовец в сектор.

Тони Исаков бе част от националния отбор на ЕП по риболов на плувка
netinfo

„Труден бе риболова. Нашият отбор не се ориентира по най- добрия начин в обстановката. Но, ние рядко излизаме на международни състезания, заради липсата на средства. Наблегнахме на къса щека и къса пръчка. Ловихме уклей, малки платики и червеноперки. Имаше и риболов на дълга щека, като се хващаха шарани и каракуди, които се водеха като „бонус риби". Водещите отбори налегнаха точно на тях", разказа за Дарик Тони Исаков.
Европейски шампион става отбора уловил най- много риба за 4 часа състезание, в два дни. Тимовете медалисти са имали специални щабове и финансиране от федерациите им. В България нямаме тези възможности, допълни Исаков.
Кюстендилецът ще участва в края на следващата седмица в 3- тия, последен кръг от Републиканското първенство по риболов на плувка, което ще се проведе на язовир Мандра, Бургас. Тони Исаков е част от софийския отбор „Майсторски риболов".