/ БГНЕС
ТЕЦ "Бобов дол" оказва пълно съдействие на здравните власти във връзка с установените служители на централата, заразени с COVID-19, като се спазват стриктно препоръките на властите, се казва в официално становище на ръководството на централата.

12 служители от ТЕЦ „Бобов дол” са заразени с коронавирус (ВИДЕО)

"От името на ръководството на ТЕЦ "Бобов Дол" бихме желали да информираме българската общественост, че във връзка с установяването на заразени с COVID-19 служители в нашето предприятие, оказваме пълно съдействие на българските здравни власти и спазваме стриктно всички разпореждания на Министерството на здравеопазването, свързани с вземането на най-строги противоепидемиологични мерки при осъществяване на работния процес в централата.

Без нови заразени в ТЕЦ „Бобов дол“, няма да затварят централата

Въз връзка с появата на спекулативни и лъжливи информации в социалните мрежи, относно намеренията ни за третиране на РДФ гориво, искаме да потвърдим, че с писмо сме информирали българската прокуратура за намерението си в кратки срокове да предприемем действия за промяна в комплексното ни разрешително в частта му за използване на горива и да преустановим оползотворяването на РДФ гориво, като за целта сме се обърнали към Министерството на околната среда и водите и Регионалната инспекция по околната среда и водите в Перник.

Болният от COVID-19 в ТЕЦ "Бобов дол" заразил седем свои подчинени (ВИДЕО)

Това ни намерение е израз на нашето желание за преодоляване на общественото напрежение от последните месеци и търсенето на широк обществен консенсус относно дейността на едно найголемите предприятия в страната ни", пише в становището на централата.

Ново огнище в област Кюстендил - този път в региона на Дупница

Вчера от Оперативния щаб за борба с коронавируса бе съобщено, че 12 служители на централата са заразени с коронавирусна инфекция.