Ново огнище на зараза е възникнало в Кюстендилско. 13 са регистрираните случаи, като общото между тях е, че са свързани с работата на ТЕЦ "Бобов дол". В болница в Дупница са трима души.

Заразата е тръгнала от ремонтния персонал на електроцеха в ТЕЦ "Бобов дол", предаде NOVA. Там работят около 30 служители, като първи се е заразил механикът на групата, след което седем негови подчинени. Големият риск за служители е заради това, че работят и пътуват заедно. Транспортът е организиран така, че работници пристигат с пътнически автобуси.

Ново огнище в област Кюстендил - този път в региона на Дупница

Директорът на ТЕЦ-а Емил Христов обясни, че вътре в помещението пространството е достатъчно, за да нямат работниците близък досег. Започнала е незабавна дезинфекция. Вирусът е засегнал села от община Сапарева баня.

"В Ресилово са 5, в Овчарци 1, в Сапарева баня - двама, и в Сапарево - двама. Всички са служители на ТЕЦ Бобов дол", обясни кметът на Сапарева баня Калин Гелев.
Общо от двете села, работещите в ТЕЦ "Бобов дол" са около 20 души. Всички са категорични, че заразата е тръгнала от централата. От всички заразени, засега само един е настанен в болница. Състоянието му е стабилно. Останалите, сред които има и две деца, са под карантина вкъщи. Все още не всички са с втори положителен тест. В Ресилово приеха спокойно и дори с недоверие новината за заразените хора.

В община Сапарева баня призовават всички хора стриктно да спазват мерките за дистанция и изолация, за да не се блокира разпространението на вируса.
NOVA