Съветниците от Сапарева баня отмениха решението си за продажбата на почивна станция Здравец
Съветниците от Сапарева баня отмениха решението си за продажбата на почивна станция Здравец / Маргарита Петрова, Дарик радио

Общинските съветници в Сапарева баня отмениха решението си от предишната сесия за продажбата на почивна станция „Здравец" на Паничище.

Със заповед на областният управител Любомир Анчев решението за продажбата на почивна станция „Здравец" на Паничище от 23 август е върнато за ново разглеждане в ОбС Сапарева баня. На днешното си заседание съветниците отмениха въпросното решение.

В основата на мотивите за връщане е залегнало обстоятелството, че решението не е съобразено с императивната разпоредба от Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Изпълняващият длъжността кмет на община Сапарева баня Васил Маргин обясни, че след като бъдат коригирани основанията, ще бъде внесена нова докладна записка.

Припомням, че на сесията през август беше решено да бъде продадена триетажната масивна сграда със застроена площ от 330 кв.м. Мотивите тогава бяха, че имотът не е предназначен за изпълнение на функциите на органите на местното самоуправление и местна администрация и не е сред имотите предназначени за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение. Пазарната цена на лицензираният оценител е 480 000 лв. без ДДС, съветниците гласуваха това да бъде и началната тръжна цена. Данъчната оценка на сградата е около 72 000 лв.