Съветниците казаха НЕ на Чавдар Ненов, Валери Ненов и Мите Чудомиров
Съветниците казаха НЕ на Чавдар Ненов, Валери Ненов и Мите Чудомиров / netinfo

  Общинските съветници отхвърлиха за втори път искането на директора на Общинския театър Чавдар Ненов за закриване на местната театрална трупа и намаляване на щата от 18 на 14 души. Ненов има идея да гостуват трупи от други театри с техните представления.

  ОС не одобри и предложението да бъде купена дървената скулптура "Размисли" на Мите Чудомиров, която стоя известно време на площад "Велбъжд". Авторът искаше 18 000 лв. за нея, с които да се реализира друга негова идея- арт спектакъл "Чергата".

  С остър конфликт между съветникът Валери Ненов и кметът Петър Паунов завърши сесията на ОС в Почивен дом "Енерго". Поводът бяха исканите от Ненов първоначално 40 000 лв., а в последствие- 20 000 лв. за ПФК "Велбъжд- Кюстендил". Нито един съветник не подкрепи Валери Ненов при гласуването, всички гласуваха "Въздържал се" и "Против", а самия Ненов отказа да гласува.

  Не бе подкрепено и предложението на съветникът Вася Пешева, 80 000 лв. от преизпълнението на бюджета да бъдат преразпределени между всички спортни клубове.